Grilla på midsommar

Last modified date

Midsommar är en favorithögtid hos många och det är faktiskt den största högtidshelgen tillsammans med jul. Midsommar brukar firas tillsammans med goda vänner till skillnad från julen då det ofta är familj och släkt. Hur midsommar firas ser olika ut. I Skåne firas det på ett sätt medan det i Haparanda firas på ett annat. Men ofta består midsommar av sill, jordgubbstårta, midsommarstång, midsommarlekar och grillning. Det är många som äter en klassisk sillunch, leker massor med härliga lekar och umgås på eftermiddagen för att sedan avrunda kvällen med att grilla olika delikatesser till middag. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till att fira midsommar.

Midsommarlekar

Det finns massor med härliga spel och lekar till midsommar som passar stora och små. Kubb är ett spel som alla kan spela och som är väldigt roligt. Det är ett utomhusspel och passar perfekt till midsommarfirandet. Andra lekar som är roliga är säckhoppning, tandem-skidåkning, äggstafett, limbo, crocket och kasta ring. Det finns oändligt med lekar som passar till midsommar.

Midsommarmat

Förutom sill och den klassiska svenska högtidsmaten är det väldigt populärt att grilla på midsommar. Det är verkligen så gott att grilla. Nästan allt går att grilla och allt blir mycket godare när det har varit på grillen. Kött är en klassiker på grillen men både kyckling, fisk och grönsaker är väldigt gott att grilla. Våga ta ut svängarna och testa något nytt. Varför inte testa att göra ett gott bröd på grillen? Till barnen är det perfekt att grilla hamburgare och korv.

Tips till för att lyckas med grillningen

För att lyckas med grillningen ska du ha tålamod med kolen, när du tror att det är dags att börja grilla väntar du en stund till. Då kommer du att få den perfekta grillbädden. Ska du grilla kött så är ett tips att lägga köttet i marinaden just innan sillunchen. Då kommer det vara mört och fint när det är dags för grillningen. Testa att grilla större styckningsdetaljer, det gör ofta att köttet håller sig mört längre. När du grillar är det viktigt att hålla koll på temperaturen i köttet. Om du använder termometer behöver du inte gissa och det blir det varken för mycket eller för lite grillat.

kalle