Anordna en grillfest med klassen

Last modified date

Ett väldigt bra sätt att avsluta ett läsår är genom att anordna en grillfest med klassen. Därför kommer vi i det här inlägget att ge dig några tips på hur du kan anordna en grillfest tillsammans med din klass.

Samla ihop pengar

En förutsättning för att ni ska kunna ha en grillfest tillsammans är att ni har pengar för det. Det kostar ju en hel del att anordna en grillfest och därför kan det vara en bra idé att samla ihop pengar tillsammans. Det finns många sätt att tjäna ihop pengar till klassen. Du kan till exempel tjäna pengar till klassen via ett företag och då säljer ni produkter via det företaget. Andra sätt att samla ihop pengar till klassen är genom att sälja bakverk eller samla pant.

Planera

När ni börjat att få ihop den summa pengar ni behöver för att ni ska kunna anordna er grillfest är det hög tid att ni börjar att planera inför den. Det finns många saker som kan vara bra att tänka på när ni ska planera inför en grillfest. Det första ni ska tänka på är att planera den mat ni ska grilla på festen. Kolla med alla i klassen vad de vill grilla för något och planera era inköp därefter. En del kanske vill ha korv, hamburgare, kyckling och andra kanske vill ha vegetariska eller veganska alternativ. En annan sak ni behöver planera är var grillfesten skall hållas. I någons trädgård, ute i naturen eller vid skolan? Att ha bra framförhållning är viktigt för att er grillfest ska bli så bra som möjligt. Sist men inte minst är det bra om ni väljer ett datum när ni ska ha er grillfest. När ni har ett datum är det enklare att jobba mot ett mål om ni fortfarande behöver samla pengar för att kunna ha grillfesten.

Aktiviteter

Att ha en grillfest behöver nödvändigtvis inte enbart innebära att ni bara grillar tillsammans. Eftersom klassen är samlad kan det också vara roligt att ha någon sorts aktivitet på grillfesten. Ni kan till exempel ägna er åt vanliga utomhuslekar som brännboll eller kubb. Att göra något roligt tillsammans hjälper er att få en bättre sammanhållning i klassen. Förutom att ni kan hålla på med utomhuslekar kan ni lyssna på musik. Att lyssna på musik ni tycker om hjälper alltid till att höja stämningen. Ett annat exempel på en aktivitet ni skulle kunna ha på er grillfest är frågesport. Frågesporten kan handla om er i klassen eller så kan ni ha ett klassiskt musikquiz.

kalle