Vegansk och vegetariansk grillning

Last modified date

Många lägger kött på grillen, men det finns även dom som inte äter kött alls. Både vegetarianer och veganer har idag ett stort utbud av annat som man kan grilla istället för kött. Förutom en mängd olika grönsaker man kan grilla. kan man finna många alternativ till kött i butikerna.

Utbud av alternativ till kött

I välsorterade mataffärer finns det speciella hyllor med specialprodukter för veganer och vegetarianer. Om man vill grilla korv som inte innehåller kött, finns det många bra tips och test av veganska korvar som man kan grilla. Veganska korvar är ofta baserade på soja som Anamma Vegokorv, Astrid och aporna Mild chörizo, Oumph Banger, som består både av soja eller ärtor. Andra korvar kan enbart innehålla ärtor som ICA Vegogrillare, Peas of heaven Grillkorv, Beyond meat Sausage (med både ärtor och bönor), eller Vegme Grillkorv med ärtor och solros. Många av dessa märken har även hamburgare, schnitzlar, filéer av liknande innehåll eller av tofu och svampproteiner. Är man vegan, äter man inte produkter som kommer från djur. Det inkluderar även produkter som innehåller ägg eller all form av mjölprodukter som ost, grädde, yoghurt eller mjölk. Är man dock vegetarian, kan man äta saker som till exempel pasta. Vill man äta riktigt god pasta, ska man besöka välsorterade www.barilla.com som har ett stort utbud av pasta både med fullkorn eller vanlig pasta.

Grillade grönsaker för veganen och vegetarianen

När man ska grilla grönsaker finns det en mängd av goda alternativ som man kan grilla! Något som är gott är till exempel paprika, hela och färska majskolvar, sparris, zucchini, aubergine (med måtta då blir aningen besk), knipplök, blomkål, rotfrukter eller till exempel squash. Det finns dock en del

goda och otippade grönsaker att grilla som sötpotatis eller varför inte avokadohalvor eller spetskål eller citron? Är man vegetarian och äter ost, kan man pröva att göra grillade grönsaker med mozzarella, men även en vegan kan skapa samma recept men då använda sig av vegansk ost som har smältförmåga. Det finns massor av bra grilltips för vegetarianen och vissa funkar även för veganen. När man grillar grönsaker behöver man inte grilla lika länge som kött och kan antingen lägga dom löst på grillen, eller sätta ihop till vackra spett.

När man grillar ska man inte glömma de riktigt goda svamparna! Den klassiska champinjonen är alltid otroligt god att lägga på grillen. Champinjer sitter bäst på ett spett och då rullar de inte iväg. En annan svamp som är fantastiskt god att grilla är den stora portobellosvampen. Svampens stora runda hatt kan man fylla med härlig smältost både med vanlig ost från kor eller med en helt vegansk ost. Ska man hitta en bra vegansk ost utan mjölkprodukter, är ett bra tips att köpa Valios Oddlygood Veggie Grated

eller som även kommer som Oddlygood Veggie Slices. Denna ost smälter enormt bra och smakar nästan som riktig ost. När man grillar ska man inte glömma att marinera! Grönsaker och veganska samt vegetarianska produkter som efterliknar kött kan bli jättegoda om man marinerar innan grillning!

kalle