Så lyckas du med grillfesten

Att ha en grillfest är alltid trevligt. Grilla kan du egentligen göra året om men det är lite trevligare att göra det på sommaren. På en grillfest bjuds det på mat från grillen. Till efterrätt kan det ändå vara roligt att bjuda på något annat. Att bjuda dina gäster på en magisk enhörningstårta med härliga smaker är ett tips. Alla blir glada av att se och äta en enhörningstårta. Om det är barn med på grillfesten kommer de att bli stormförtjusta. Om det är en födelsedagsfest är det ännu mer passande att ha en tårta till efterrätt. Tänk på att du måste beställa tårtan i tid så att de hinner göra den.

Testa grilla något nytt

När du ska bjuda in till grillfest kan du passa på att pröva något nytt att grilla. Hamburgare och korv i all ära men om du inte brukar grilla exempelvis fisk kan det vara en bra idé att testa. Att göra något vegetariskt är också ett alternativ. Du kan i princip slänga på vad som helst på grillen eftersom det allra mesta blir gott grillat. Det finns mängder med recept och förslag på vad som passar att grilla. Det finns även mängder med olika tillbehör du kan göra.

Knytkalas om det är många gäster

Om du vill bjuda många men känner att det drar iväg ekonomiskt kan du alltid bjuda in till ett knytkalas. Ställ upp några grillar om ni är många så kan antingen envar grilla sitt eller så delas allt upp mellan alla gäster. Det som är bra med knytkalas är att alla får äta det som de gillar och tycker om.

Dekorera trädgården

När du ska ha en grillfest kan det vara bra att försöka förbereda så mycket som möjligt innan gästerna kommer. Att starta grillen innan, plocka fram all mat och duka är sådant som är bra att göra innan. Förbered lite snacks som alla kan tugga på medan maten grillas. Om det är soligt och fint ute är det trevligt att ha en utefest. Att dekorera trädgården eller uteplatsen inför kvällen är trevligt och bidrar till en härlig stämning. Ljuslyktor, lite ljus på bordet och blommor kommer du långt med. Att lägga ut några plädar och filtar på stolarna är en bra idé om blir lite kyligare senare på kvällen.

Underhållning

Om festen är utomhus passar det perfekt att spela kubb eller ordna en femkamp. Barn brukar uppskatta lekar men även många vuxna. Det finns även många andra utomhusspel som du kan köpa inför festen. Att ha en högtalare med bakgrundsmusik är också ett trevligt inslag.

kalle