Olika sorters grillar

Last modified date

För att få en lyckad grillad måltid krävs det en bra grill och en grillmästare. Idag finns det många olika sorters grillar på marknaden och i den här delen går vi igenom dem.

Kolgrill

En kolgrill är en populär sorts grill där man använder träkol för att värma upp grillen och få bränsle på det sättet. Förutom att man i kolgrillar kan använda kol går det bra att använda briketter. Klotgrillen är den vanligaste sorten av kolgrillar. Klotgrillen är precis som namnet redan har berättat en sorts grill som är formad som ett klot. Med dess runda form får värmen en bra cirkulation. En annan sorts kolgrill är engångsgrillen. Engångsgrillen består av ett paket med galler, kol och tändvätska som du tänder på och grillar din mat på. Engångsgrillen är förbrukad efter en användning och du återvinner den när den svalnat av efter användning.

Elgrill

Det här är den sortens grill som är mest vanligt förekommande på balkonger eller uteplatser. Elgrillens stora fördel är att den har snabb uppvärmning eftersom att den likt en spis är utrustad med en värmeslinga som sätts på när du kopplar in grillen i ett eluttag.

Gasolgrill

Gasolgrillen är en annan populär sorts grill. Gasolgrillen använder gasol till värme. Eftersom gasolgrillen, likt elgrillen inte kräver någon kol så blir det inte heller någon aska du behöver ta hand om efteråt. Gasolgrillen och elgrillen är smidiga att använda om du vill laga mat på din grill snabbt men ändå få en vällagad och god mat. Men om du vill åt den där rökiga känslan som endast kan komma från eld är kolgrillen den sorts grill du ska investera i.

ivadmin