Grillade maträtter

Last modified date

Internet är en guldgruva när det kommer till att hitta recept på mat som passar bra att laga på grillen. för att du ska få inspiration på mat du kan grilla kommer här några exempel:

Grillat kött

När du söker efter recept på grillad mat kommer det fram massor av recept där köttet är en stor och viktig beståndsdel. Oavsett om du föredrar att grilla kött, fisk eller kyckling så finns det ett flertal olika maträtter du kan laga.

Till nötkött är det klassiskt att servera potatissallad.

Till fisk är det vanligt att servera kokt potatis, sallad eller grillade grönsaker. Grillad sparris till lax är ett exempel.

Till kyckling kan du servera potatis i dess olika former. Kokt, strips eller till exempel klyftpotatis.

Vegetariska alternativ

Eftersom allt fler föredrar vegetariskt och ibland vegansk mat finns det numera möjlighet att grilla de alternativen också. Halloumi är en vanlig och god ost att grilla. Sedan finns det vegetariska eller veganska versioner av till exempel kyckling, korv och hamburgare som går bra att grilla.

Hamburgare och korv

Hamburgare och korv är kanske det mest klassiska man kan grilla. Du kan göra dina egna hamburgare eller köpa färdiga i butik. Korv är också vanligt att grilla.

Grilla grönsaker

Sist men inte minst har vi grönsaker. Den mest klassiska grönsaken som många grillar är majskolven. Med smör och salt kan grönsaken få en riktigt god smak. Andra grönsaker som är goda att grilla och servera till bland annat kycklingen är paprika, aubergine och tomat.

ivadmin