Grill som är enkel att flytta

Vill du kunna flytta din grill precis som du vill och enkelt möblera om på uteplatsen? Det finns en del saker att tänka till kring. Är den stor och tung blir den svårflyttad. Kompakta grillar med hjul är allra enklast att hantera.

Så vilka anledningar kan det finnas att ens flytta grillen? Vissa vill kunna ta ut sitt kök i trädgården, andra kanske bara vill göra en förändring eller förbereda plats inför en stor grillfest. Hur som helst behöver det inte vara några bekymmer. Även en stor och tung gasolgrill kan flyttas om flera personer hjälper till. Allt blir enklare med assistans. Vid en vanlig flytt gör professionell flyttstädning att processen går smidigare och blir mindre arbetsam. Istället för att städa kan du arrangera en flyttfest och grilla något riktigt gott.

Rengör grillen innan flytten

En av de saker som grillfantaster ibland slarvar med är grillrengöringen. Grillgallret blir snabbt smutsigt och det brukar samlas mycket fett och matrester. Invändigt och utvändigt på grillen är det heller inte ovanligt att det samlas en del grövre smuts. Flyttas grillen i ett sådant tillstånd är risken stor att det kan bli en otrevlig upplevelse. Bäst är att ge grillen en ordentlig rengöring och avfettning, därefter flytta den. Det påminner om hur det är klokt att göra en noggrann flyttstädning i samband med en större flytt. Ett tips är att bygga upp rutiner och alltid göra lite mindre grillrengöring med jämna mellanrum, sedan större rengöring vid flytt eller till exempel efter grillsäsongen.

kalle